לפני חצי שנה, כתבתי פוסט בפייסבוק שלי, שבו התוודיתי קבל עם ועדה על אחד הכשלונות המפוארים ביותר שלי: הנבטת אבוקדו. הנה תזכורת למי שפספסה:
מזל שיש לי חברות מהממות, שגם מתמחות בהנבטת גלעיני אבוקדו וגם בהגשמת משאלות. כך התמזל מזלי, שבמפגש הבא שלי עם אוסי טיילר האהובה – קיבלתי ממנה במתנה גלעין אבוקדו מונבט!
באותה מסירות שבה הנקתי את ארבל באותם ימים – טיפחתי את הגלעין המונבט הזה.
דאגתי לאור במידה הראויה, למים טריים ולהמון אהבה, ולמרבה ההתרגשות – היצור הקטן הזה השיב לי אהבה והצמיח ענפון, ועוד אחד, ואז גם עלים ירוקים ויפים.
מהר מאוד, הגלעין הערום הפך לצמח אבוקדו מהמם, וכמו כל אישה אחרי לידה – שטף האוקסיטוצין השכיח ממני את תלאות הנסיונות הקודמים, והחלטתי ששוב אנסה להנביט אבוקדו בכוחות עצמי.
מה הסטורי שלך עם אבוקדו?!
נועצתי במיטב המוחות והמומחיות, וכל הדרכים למטע האבוקדו המושלם הובילו אותי אל חשבון האינסטגרם של המלכה-האם לסטיילינג ולהנבטת גלעינים – עדי פוגל הולנדר.
עדי באמת עשתה אמנות מהנבטת אבוקדו, ואף הקדישה לכך היילייט באינסטוש שלה לטובת נשים כמוני, שכשלונות רק מדרבנים אותן להצליח. או להצמיח.
כמו תלמידה שקדנית, עקבתי אחר הצעדים בסטורי של עדי בזה אחר זה:
– קילפתי את הקליפה החיצונית של הגלעין
– עטפתי כל גלעין בנייר סופג לח מאוד
– והכנסתי לשקית ניילון אטומה, שעדי מכנה "החממה" למשך שבועיים-שלושה
כעבור שבועיים-שלושה הוצאתי את הגלעינים מה"חממה". את אלה שהוציאו שורש – העברתי לכלי מים להמשך הנבטה, ואת אלה שלא – עטפתי שוב והחזרתי לשקית האטומה.
כעבור מספר שבועות כבר היה לי מטע אבוקדו של ממש.
כזה מטע מפואר, שמסך ה-"50 שלנו הצטמצם אט-אט ל-"38. כשנדב העז להעיר שהאבוקדואים כבר מסתירים לו את החדשות – הוא קיבל ממני מבט שהבהיר לו מה חשוב באמת בחיים האלה.
אל תסתכל/י בקנקן. או שכן?
אחרי שההתרגשות הראשונית הוכרזה בבית כהתמכרות של ממש, כזו שכמעט הביאה ל- INTERVENTION של חברות ואשפוז בכפיה במוסד לגמילה מהנבטות – הבנתי שאני בבעיה.
לא, לא ההתמכרות היא הבעיה, אלא זה שכמעט כל הכוסות בבית נגמרו כי כולן תפוסות על ידי גלעיני אבוקדו.
במקביל, המעצבת שבי התחילה לזוז באי נוחות נוכח כמות הקיסמים החשופים שיש לה מול הפרצוף בכל בוקר.
וכך, בזמן שאני אמורה לכלות את זמני ב-NEXT ולמלא עגלות של בגדים לתינוקת שלי – התחלתי לשוטט ברשת ולחפש כלים יפים להנבטת אבוקדו.
מזל שפייסבוק מאזין, כי כעבור יומיים נחתה בתיבת המייל שלי הודעת "נעים להכיר" מהמותג LOOP LIVING, מותג של כלים מעוצבים לצמחי בית, המיוצרים בעבודת יד (נתלים, מונחים, ובעיקר – מהממים!).
מסתבר, שיש להם גם כלים מהממים לייחור צמחים, ולשמחתי זכיתי לקבל ערכת התנסות במתנה!
מה שלא ידעתי, זה שהערכה המהממת הזו לא כוללת רק את הכלי, אלא גם מספריים לקיטום שורשים וענפים וחוברת הדרכה להנבטה וייחור של צמחים שונים (יש אופק להתפתחות ההתמכרות כשאסיים עם האבוקדו!)
הערכה כוללת גם כוס זכוכית ותושבת קונית מאלומיניום בגוון לבחירה, שבה יושב הגלעין/הענף לייחור.
תודו שאין דברים יפים כאלה!
לא עוד קיסמים וכוסות איקאה. מעכשיו רק כלים מעוצבים לבייבי שלי!
ומה השלב הבא?
על אף שזה מהמם, כל צמח אבוקדו שיישאר במים לאורך זמן פשוט יירקב וימות.
באיזשהו שלב, לפני שהשורשים נרקבים – צריך להעביר את הצמח הצעיר לעציץ עם אדמה.
גם כאן – כשלתי בנסיון הראשון, כששמתי את העציץ בשמש והוא פשוט נשרף מקרניה הלוהטות ומת (כינורות, בבקשה).
אבל בנסיון הבא כבר הייתי חכמה יותר, ושמתי את העציצים באיזור מואר עם שמש חלקית בלבד (והמון מים).
חשוב מאוד לקטום את השורשים מעט לפני ששותלים באדמה, כהכנה לקראת השתילה והקליטה בקרקע.
בהתחלה הצמח נראה קצת מסכן, כאילו בהלם. אבל עם קצת סבלנות (והמון מים, כבר אמרתי?) – הוא נקלט בקרקע והופ! מתחיל לצמוח לנו עץ, שיעבור איתנו לבית הבא!
ועכשיו - תורך, עם הטבה מיוחדת לקוראי וקוראות הבלוג שלי!
שנה חדשה בפתח, ואיזו דרך טובה יותר יש להתחיל אותה אם לא להצמיח משהו חדש או להתחדש בכלים יפים לעציצים שלך?
לכבוד השנה החדשה – LOOP LIVING נותנים לקוראי וקוראות הבלוג שלי הטבה מיוחדת – 15% הנחה על כל החנות עד סוף ספטמבר 2021.
לקבלת ההטבה – הקלידו קוד קופון sivankon בעת התשלום בחנות האון-ליין.
ושתהיה שנה טובה וירוקה לכולנו!